На България ѝ трябва едно правителство и парламент пълен четиригодишщен мандат.

...
На България ѝ трябва едно правителство и парламент пълен четиригодишщен мандат.
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Държава не се прави на коляно, на България ѝ трябва правителство с пълен мандат

На България ѝ трябва едно държавно управление и парламент цялостен четиригодишщен мандат. Поезия на коляно – да, само че страна не се прави на коляно. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко, който председателстваше 49-ото Народно заседание до избора на от ГЕРБ- за ръководител на Народното събрание.

В отговор на въпрос вижда ли късмет за сформиране на държавно управление, той сподели: " И да, и не. Не знам какви са сделките ".

По думите му най-важните закони – законът за бюджета, законът за правосъдната промяна, законът за битка с корупцията не могат да бъдат признати толкоз бързо, колкото желаят някои политически партии. Тези закони са гръбнакът на едно общество, те би трябвало да са изпипани доста добре, съобщи Рашидов.

Попитан каква съгласно него може да е формулата на властта, той уточни: " Нямам отговор. Конфигурацията е същата, държанието е близо. Не разбрах за какво бяха тези условия ".

Той добави, че водачите би трябвало да отговорят дали сделките сред – и " – " са безпринципни.

Според него е допустимо постигането на конституционно болшинство. Достатъчно е разсъдъкът да надделее, да се посочи в каква посока се върви и какво спасяваме. Ако спасяваме българската страна, тъй като тя е зле, а не политиците – да, допустимо е. Дошло е време да се вършат взаимни отстъпки в името на националното избавление, разяснява Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР